OVER KOMEN | Theaterlezing

Hoe bereik je werkelijke zelfbeminning in een maatschappij met weinig lichaamsbesef en veel economisch denken? In de lezing performance over komen bezoekt Gian een leger aan masturbatiegoeroes, beschrijft ze evenredig veel technieken, bevraagt ze taboes en mythes, betrekt ze de geschiedenis en de biologie, om uiteindelijk te komen bij het ultieme O……….

over komen is onderdeel van Gian’s zes jaar durende artistiek-journalistieke onderzoek naar seksualiteit. Dit resulteerde eerder in de succesvolle voorstelling SEXIETY i.s.m. Gehring&Ketelaars (o.a. Oerol en Parade), de theatrale talkshow Voorlichting voor Gevorderden (Pllek) en de podcastseries Bedvogels (HUMAN/VPRO) en De herontdekking van haarzelf.

Als ze al één conclusie kan trekken uit dat onderzoek is dat theorieën over seks uiteindelijk nooit alleen over seks gaan. Waar de performance wél over gaat?! Over ons culturele gebrek aan lichaamsbewustzijn. Over een calvinistische kramp waar we in schieten wanneer we proberen onszelf iets te gunnen. Over onze obsessie met doelgerichtheid. En bovenal: over ont-spannen in plaats van aan-spannen.

 

Speeldata (kaartverkoop via de theaters)

22 en 23 maart 2018 – Theater Kikker, Utrecht

3 en 4 april 2018 – Pllek, Amsterdam

5 april 2018 – Theater Walhalla, Rotterdam

Update van speellijst volgt.

 

Credits over komen

Concept, tekst en spel: Gian van Grunsven

Spelcoaching: Lizzy Timmers

Dramaturgisch advies: Céline Buren

Met dank aan o.a. Mail&Female, Fonds SOS, Vera Steenhart, Jeffrey Meulman en alle (ervarings)deskundigen die ik heb geïnterviewd of bezocht.

OVER KOMEN 2018©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_DEF KLEUR KLEINFORMAAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: ©Kamerich & Budwilowitz/EYES2