Onsterfelijke liefde

In onze programmareeks The Future of Love vroegen wij al onze gasten: van welk aspect van het romantisch liefdesideaal moeten wij afscheid nemen?
Steevast antwoord: dat een liefdesrelatie voor altijd zou zijn…

The Future of Love bij De Balie

Onder de titel The Future of Love onderzocht ik met programmamaker Patrick van der Hijden, De Balie Cinema en de Correspondent de afgelopen maanden de toekomst van onze romantische idealen, aan de hand van nieuwe en klassieke films en bijpassende gasten. Ze vroegen zich onder meer af of we überhaupt nog wel relaties nodig hebben, wat het huwelijk nog betekent, of romantiek in de toekomst ook virtueel beleefd kan worden en of monogamie niet op haar retour is.

13 februari

Voor de laatste aflevering, op de vooravond van Valentijnsdag, nemen we ons verlangen naar oneindige liefde onder de loep: Wat betekent ‘liefde tot de dood ons scheidt’ als ons leven steeds langer wordt? Waarom is het zo moeilijk om te accepteren dat liefde eindig kan zijn? En welke rol speelt de dood in onze romantische idealen?
We gaan kijken naar, hoe kan het anders, Only Lovers Left Alive, van Jim Jarmusch, over de liefde tussen twee vampiers. En we gaan in gesprek met onder andere filosoof Joke Hermsen. Na afloop gaan we oneindig dansen…
only lovers left alive
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.