De herontdekking van haarzelf

Ik doe nu al een tijdje onderzoek naar seksualiteit – vanuit een interesse hoe je door de relatie met je lichaam te verdiepen de relatie met je leven en je omgeving kan verdiepen.
Maar wat als plotsklaps de basis van je seksbeleving niet langer vanzelfsprekend is…? Afgelopen jaar werkte ik samen met arts-onderzoeker Tessa Steenbruggen en psycholoog-onderzoeker Lisanne Hummel (o.a. bedmanieren.nl) aan een podcastreeks over vrouwelijke seksualiteit na de behandeling van borstkanker.
In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Behandeling is gelukkig steeds beter mogelijk. Maar voor twee derde van deze vrouwen heeft de behandeling (blijvende) gevolgen voor haar seksualiteit. Haar lijf en lichaamsbeeld, maar ook de hormoonhuishouding ligt bij 80% in 1 klap op z’n kop! En dan heb je dus al die rotziekte achter de rug.
In De herontdekking van haarzelf delen deze moedige vrouwen, en soms ook hun partners, openhartig hun ervaringen. Voor betreffende vrouwen volgen er in 4 afleveringen ook meer theorie en tips door professionals; hoe je seksualiteit te herontdekken als je niet meer kan uitgaan van de scripts die eerder voor je werkte. Vanaf vandaag online, en ook te beluisteren via je podcast app en Itunes.

In NRC stond al een treffend stuk over de podcast en het onderwerp, door journalist Daan Borrel.

Foto: Annette Kamerich&Peter Budwilowits/EYES2

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.