De Naaikrans

De Feministische Handwerk Partij initieert samen met Atria eventserie De Naaikrans, met als rode draad de vaak als minderwaardig bestempelde ‘vrouwenactiviteit’, de ambacht naaien, haken, breien, repareren, weven, vlechten, spinnen – textiel handwerk dus. Al handwerkend verdiepen we (m/v/a) ons in vragen over hoe handwerk tegenwoordig ook een feministische, politieke of activistische daad kan zijn; en hoe handwerken ons (opnieuw) kan verbinden met onze geschiedenis, ons lichaam, onze omgeving en elkaar.

Ik modereer afwisselend met cultural innovator Stephanie Afrifa, houd ook naald en draad bij de hand (al kan ik er nog weinig van) en verheug me bovenal te studeren, repareren, uitwisselen, verstellen en oplappen met o.a. Lynn Berger, Djuwa Mroivili, Asha ten Broeke, Fatima Abbadim, Janneke Raaphorst, Emmeline de Mooij, Margreet Sweerts en vele anderen.

De eerste editie is 3 februari en helemaal via Zoom. En eigenlijk is dat best bijzonder: de ambacht en gedachtegoed letterlijk vanuit de huiskamer publiekelijk maken en met elkaar in de digitale ruimte – maar al handwerkend! – ons te laten inspireren. We zijn al met meer dan 200 aanwezigen, kom ook: https://www.yourticketprovider.nl/…/39271-de-naaikrans…/

Beeld: Vivianne Sassen


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.