De Naaikrans

Afwisselend met cultural innovator Stephanie Afrifa modereer ik de eventserie De Naaikrans, een initiatief van de Feministische Handwerk Partij en Atria.

Rode draad is de vaak als minderwaardig bestempelde ‘vrouwenactiviteit’: de ambacht van naaien, haken, breien, repareren, weven, vlechten, spinnen – textiel handwerk dus. Al handwerkend verdiepen we (m/v/a) ons in vragen over hoe handwerk tegenwoordig ook een feministische, politieke of activistische daad kan zijn; en hoe handwerken ons (opnieuw) kan verbinden met onze geschiedenis, ons lichaam, onze omgeving en elkaar.

Ik verheug me te studeren, repareren, uitwisselen, verstellen en oplappen met inspirerende denkers en bevlogen handwerkers zoals o.a. Lynn Berger, Djuwa Mroivili, Asha ten Broeke, Fatima Abbadim, Janneke Raaphorst, Emmeline de Mooij, Margreet Sweerts en vele anderen.

De eerste edities zijn helemaal via Zoom. En eigenlijk is dat best bijzonder: om het handwerken vanuit huiskamers publiekelijk te maken (een politieke daad an sich!) en met elkaar in de digitale ruimte – maar al handwerkend! – ons te laten inspireren. We zijn al met meer dan 200 aanwezigen, kom ook: https://www.yourticketprovider.nl/…/39271-de-naaikrans…/

Beeld: Vivianne Sassen


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.