De Kunst van het Sterven

Op 6 mei 2014 sterft de Jordaanse acteur Mahmud al-Sawalka tijdens het spelen van een sterfscène. Aanleiding om het sterven op de Bühne onder de loep te nemen met De kunst van het sterven.

Topacteurs tonen verschillende sterfscènes op het grote toneel van de schouwburg. Een regisseur, dramaturg, arts en ervaringsdeskundige reflecteren op het vertoonde acteerwerk. De middag wordt beëindigd met de uitreiking van de GOUDEN GIFBEKER voor de beste sterfscène van het afgelopen seizoen. Vakmanschap staat centraal in dit programma. De acteurs nemen deel op eigen risico. Inkomsten van de kaartverkoop gaan naar de levensverzekering van de spelers en organisatoren. Middag incl. koffie en cake.

Concept & presentatie: Gian van Grunsven en Bert Hana

Deelnemers aan De kunst van het sterven zijn o.a.: Chris Nietvelt, Maarten Heijmans, Nanette Edens, Ian Bok, Leonoor Koster, Else-Linde Buitenhuis, Petra Laseur, Dennis Rudge, Hans Kemna, Eline Bergmann, Olivier Diepenhorst, Ilse Warringa, Theatergroep Gnaffel, Michiel de Regt, Paul Knieriem en Diewertje Dir.

Bekijk hier De kunst van het sterven op TEDxAmsterdam 2014

Interview: De kunst van het sterven bij radioprogramma Nooit meer Slapen/ VPRO.

TROUW sterfscenes