DE HERONTDEKKING VAN HAARZELF | Podcast

De herontdekking van haarzelf is een openhartige podcastserie over veranderingen in de vrouwelijke seksualiteit na de behandeling van borstkanker. In deze serie vertellen vrouwen en partners over hun ervaringen en wat kan helpen. Daarnaast geven professionals uitleg en adviezen.

Deze podcastreeks- bestaande uit een introducerende podcast (ca 30min) en vier luistertutorials – maakte ik samen met arts-onderzoeker Tessa Steenbruggen en psycholoog-onderzoeker Lisanne Hummel (o.a. bedmanieren.nl)

Ik doe nu al een tijdje onderzoek naar seksualiteit – vanuit een interesse hoe je door de relatie met je lichaam te verdiepen de relatie met je leven en je omgeving kan verdiepen. Maar wat als plotsklaps de basis van je seksbeleving niet langer vanzelfsprekend is…?
In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Behandeling is gelukkig steeds beter mogelijk. Maar voor twee derde van deze vrouwen heeft de behandeling (blijvende) gevolgen voor haar seksualiteit. Haar lijf en lichaamsbeeld, maar ook de hormoonhuishouding ligt bij 80% in 1 klap op z’n kop! En dan heb je dus al die rotziekte achter de rug.
In De herontdekking van haarzelf delen deze moedige vrouwen, en soms ook hun partners, openhartig hun ervaringen. Voor betreffende vrouwen volgen er in 4 afleveringen ook meer theorie en tips door professionals; hoe je seksualiteit te herontdekken als je niet meer kan uitgaan van de scripts die eerder voor je werkte.

De podcastserie is vrij toegankelijk, en ook te beluisteren via je podcast app en Itunes. Meer informatie vind je op de website www.deherontdekkingvanhaarzelf.nl. Of lees ter introductie het NRC artikel over het project.

Beeld: © Kamerich & Budwilowitz