OVER KOMEN | Theaterlezing

Hoe bereik je werkelijke zelfbeminning in een maatschappij waarin weinig lichaamsbesef en veel economisch denken de norm zijn? In de theaterlezing over komen bezoekt Gian een leger aan masturbatiegoeroes, beschrijft ze evenredig veel technieken, bevraagt ze taboes en mythes, betrekt ze de geschiedenis en de biologie, om uiteindelijk te komen bij het ultieme O……….

over komen is onderdeel van Gian’s zes jaar durende artistiek-journalistieke onderzoek naar seksualiteit. Dit resulteerde eerder in de succesvolle voorstelling SEXIETY i.s.m. Gehring&Ketelaars (o.a. Oerol en Parade), de theatrale talkshow Voorlichting voor Gevorderden (Pllek, Tolhuistuin) en de podcastseries Bedvogels (HUMAN/VPRO) en De herontdekking van haarzelf (2018). In 2017 werd Gian genomineerd voor de Seks&Mediaprijs.

Als ze al één conclusie kan trekken uit dat onderzoek is dat theorieën over seks uiteindelijk nooit alleen over seks gaan. Waar de performance nog meer over gaat?! Over ons culturele gebrek aan lichaamsbewustzijn. Over een calvinistische kramp waar we in schieten wanneer we proberen onszelf iets te gunnen. Over onze obsessie met doelgerichtheid. En bovenal: over ont-spannen in plaats van aan-spannen.

Speeldata (kaartverkoop via de theaters)

22 en 23 maart 2018 – Theater Kikker, Utrecht

3 en 4 april 2018 – Pllek, Amsterdam – met nagesprek met journalisten/schrijvers Daan Borrel (dinsdag) en Maartje Laterveer (woensdag)

5 april 2018 – Theater Walhalla, Rotterdam

12 april 2018 – Atria, Amsterdam – met naprogramma met Anaïs van Ertvelde (‘Vuile Lakens’) en journalist Daan Borrel (‘Soms is liefde dit’)

27 oktober 2018 – Brainwash Festival – 13.00uur, Frascati 1, de Nes Amsterdam.

Update van speellijst voor 2019 volgt.

Oerol, Westerkeyn (Terschelling) 14 t/m 21 juni 2019

Festival Boulevard (Den Bosch) 1 t/m 7 augustus 2019

In de media

LINDAnieuws.nl interviewt Gian over over komen 

Credits over komen

Concept, tekst en spel: Gian van Grunsven

Spelcoaching en eindregie: Lizzy Timmers

Dramaturgisch advies: Céline Buren

Met dank aan o.a. Mail&Female, Fonds SOS, Vera Steenhart, Jeffrey Meulman en alle (ervarings)deskundigen die ik heb geïnterviewd of bezocht.

overkomen_totaal

Beeld: ©Kamerich & Budwilowitz/EYES2 

De theaterlezing boeken op je event? Contact via email@gianvangrunsven.com