OVER KOMEN | Theaterlezing

Hoe bereik je werkelijke zelfbeminning in een doelgerichte maatschappij met weinig lichaamsbewustzijn? En wat levert aandacht voor onze seksualiteit ons eigenlijk op – als individu en als maatschappij? In de theaterlezing over komen duikt journalist en maker Gian van Grunsven een de geschiedenis en anatomie, onder de dekens met online en offline masturbatiecoaches en bovenal in haar meest fundamentele seksrelatie: die met het eigen lichaam. Om uiteindelijk te komen bij het ultieme O……….

Gian doet nu al zeven jaar artistiek-journalistieke onderzoek naar seksualiteit in al haar facetten. Dit resulteerde eerder in de succesvolle voorstelling ‘SEXIETY’i.s.m. Gehring&Ketelaars (o.a. Oerol, Parade), de theatrale talkshow ‘Voorlichting voor Gevorderden’en de podcastseries ‘Bedvogels’(HUMAN/VPRO) en ‘De herontdekking van haarzelf’. In 2017 werd Gian genomineerd voor de Seks&mediaprijs. In over komen stelt ze ten slotte de vraag: wat levert meer aandacht voor seksbeleving ons eigenlijk op?!

Als Gian al één conclusie kan trekken uit dat onderzoek is dat theorieën over seks uiteindelijk nooit alleen over seks gaan. Waar over komen wél over gaat?! Over ons culturele gebrek aan lichaamsbewustzijn. Over een calvinistische kramp waar we in schieten wanneer we proberen onszelf iets te gunnen. Over onze obsessie met doelgerichtheid. En bovenal: over ont-spannen in plaats van aan-spannen.

Speellijst (kaartverkoop via de theaters)

22 en 23 maart 2018 – Theater Kikker, Utrecht

3 en 4 april 2018 – Pllek, Amsterdam – met nagesprek met journalisten/schrijvers Daan Borrel (dinsdag) en Maartje Laterveer (woensdag)

5 april 2018 – Theater Walhalla, Rotterdam

12 april 2018 – Atria, Amsterdam – met naprogramma met Anaïs van Ertvelde (‘Vuile Lakens’) en journalist Daan Borrel (‘Soms is liefde dit’)

27 oktober 2018 – Brainwash Festival – 13.00uur, Frascati 1, de Nes Amsterdam.

Oerol, Westerkeyn (Terschelling) 14 t/m 21 juni 2019 (m.u.v. maandag en dinsdag)

Festival Boulevard (Den Bosch) 1 t/m 6 augustus 2019

Lowlands, ECHO, zondag 18 augustus (tijden volgen)

Houd deze website in de gaten voor nieuwe speeldata 

Credits over komen

Concept, tekst en spel: Gian van Grunsven

Coaching: Jantien Koenders

Met dank aan: Lizzy Timmers, Céline Buren, Mail&Female, Fonds SOS, Vera Steenhart, Jeffrey Meulman en alle (ervarings)deskundigen die ik heb geïnterviewd of bezocht.

overkomen_totaal

Beeld: ©Kamerich & Budwilowitz/EYES2 

In de media

LINDAnieuws.nl interviewt Gian over over komen 

Een uur in gesprek met Micha Windgassen over over komen op NPO3FM

De theaterlezing boeken op je event? Contact via email@gianvangrunsven.com